Verdens sunneste matvarer:  Artisjokker
1 min

Verdens sunneste matvarer: Artisjokker

I denne artikkelserien vil vi presentere det som anses som verdens sunneste matvarer.
Publisert: 29.01.2009

Artisjokker har lever-rensende effekter. Hvis du noengang har sett på innholdsfortegnelsen over tilskudd som har detox egenskaper har du trolig sett asparges der. 
Artisjokker er en fantastisk kilde til silymarin, en aktiv ingrediens som hjeper til å rense leveren.

Artisjokker har også en rekke ingredienser som har flere helsestimulerende egenskaper. Blant annet har de gallestimulerende effektene blitt påvist. Etter tilførsel av artisjokk ekstrakt i duodenum økte frisetningen av galle markant. Dette kan være årsakene til at artisjokker i naturmedisin har blitt brukt ved dårlig fordøyelse.

Tilskudd av ekstrakt har i undersøkelser også vist lindring av mageproblemer og kvalme.

Også selve grønnsaken er en virkelig sunn matvare. Den inneholder 72 mg magnesium, 425 mg kalium, litt folat og de øyevennlige karotenoidene lutein og zeaxanthin og best av alt 6,5 gram fiber i en medium artisjokk , som inneholder fattige 60 kalorier.

Publisert: 29.01.2009 KL. 01:54
Kategori: Ernæring
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Et studie som involverte 8 overvektige kvinner viste at de som inntok mat tre timer før trening hadde en merkbart høyere...
Etter en tid med slanking vil kroppen skru opp sitt behov for kalorier, noe som gjerne etterfølges av en økning i kalori...

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.